Τρίκαλα: «Αλίευσαν» τρεις τόνους σκουπίδια από ποτάμι - Μεταξύ τους ένα άθικτο μπουκάλι 40 ετών

Ένα chally μηχανάκι περασμένων δεκαετιών, ένα άθικτο πλαστικό μπουκαλάκι γάλακτος από τη δεκαετία του ’80, λάστιχα, δίχτυα ψαρέματος, πλαστικές σωλήνες, λινάτσες, μουσαμάδες ήταν μεταξύ των όσων εντόπισαν και απομάκρυναν από την όχθη του Αγιαμονιώτη ποταμού στα Τρίκαλα εθελοντές.

Στη δράση που διοργάνωσε ο δήμος Τρικαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προχθές, Σάββατο 5 Ιουνίου, απομακρύνθηκαν 3 τόνοι σκουπιδιών από μία και μόνο όχθη του Αγιαμονιώτη και σε μόνο ένα τμήμα της.

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν άθικτο πλαστικό μπουκάλι 40 ετών από κακάο της ΑΓΝΟ (φωτο)

«Ολος αυτός ο απορριμματικός "παράδεισος" αποκαλύφθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν το αντιπλημμυρικό έργο του δήμου Τρικκαίων, με το οποίο καθαρίστηκαν όχθες και κοίτη ενός "ξεχασμένου" ποταμού. Η δεύτερη ήταν η συγκεκριμένη δράση, που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή συλλόγων, εθελοντών/τριών και προσωπικού του Δήμου. Ολοι/ες τους πεζή καθάρισαν τη μία όχθη του Αγιαμονιώτη από κάθε είδους απορρίμματα» ανέφερε η Δημοτική Αρχή που διεμήνυσε πως θα συνεχίσει τις δράσεις για καθαρισμό των νερών της περιοχής της.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση