Τρίκαλα: Πετρελαιοκηλίδα στον Ληθαίο ποταμό (φωτο+vid)

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων απέναντι στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε, δηλαδή στην εμφάνιση κηλίδων πετρελαίου (!) στον Ληθαίο ποταμό. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα η οσμή του πετρελαίου να είναι ιδιαίτερα έντονη στην πόλη των Τρικάλων.

Από το μεσημέρι της Τρίτης πολίτες ειδοποιούσαν τις δημοτικές υπηρεσίες για την ύπαρξη κηλίδας πετρελαίου στον ποταμό. Οι υπηρεσίες προχώρησαν στη διαπίστωση του προβλήματος, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο έλεγχος έδειξε ότι η ρύπανση προήλθε από αγωγό κοντά στη γέφυρα Τρικκαίογλου, όπου καταλήγουν όμβρια ύδατα της περιοχής Κουτσομυλίων.

Για την ακρίβεια διαπιστώθηκε ότι πιθανή αιτία του προβλήματος ήταν οι εργασίες αποξήλωσης δεξαμενής καυστήρα πετρελαίου από σπίτι, κοντά στο σημείο ρύπανσης. Το συμβάν καταγράφηκε και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τον Κανονισμό Καθαριότητας για πιθανή απόδοση ευθυνών και καθαρισμό του ποταμού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση