Τραμπ: Έτοιμος να υπογράψω μια τροποποιημένη συμφωνία των Παρισίων

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι θα ήταν διατεθειμένος να υπογράψει τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα, αλλά μόνο υπό τον όρο ότι θα γίνουν σημαντικές τροποποιήσεις στο κείμενο αυτό, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης του στον Piers Morgan η οποία θα μεταδοθεί από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Ο Ρεπουμπλικάνος ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2017 ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη συμφωνία του Παρισίων, χαρακτηρίζοντάς την «επιζήμια» για την αμερικανική οικονομία, μια απόφαση που αποδοκιμάστηκε σε διεθνές επίπεδο.

Μολονότι παραμένει αμετακίνητος στις επικρίσεις του εναντίον αυτής της ιστορικής συμφωνίας που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να υπογράψει μια τροποποιημένη συμφωνία.

Ο  Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία, καθώς αισθάνθηκε ότι οι περιορισμοί στη χρήση ορυκτών καυσίμων ήταν άδικοι για τη χώρα του.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «καταστροφική».

Επανέλαβε επίσης τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στη συμφωνία για το κλίμα του αλλά δήλωσε ότι θα το αποφάσιζε μόνο αν μπορούσε να πάρει "μια καλή συμφωνία" για τις ΗΠΑ.

Ως συνήθως, εκμεταλλεύτηκαν τις ΗΠΑ «, δήλωσε ο κ. Trump.

«Θα πάω πίσω; Ναι, θα γυρίσω πίσω ... αλλά πρέπει να είναι καλή συμφωνία για τις ΗΠΑ». συμπλήρωσε.

Η ιστορική συμφωνία είχε υπογραφεί από 197 χώρες το 2015 έπειτα από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, όπου όλα τα κράτη ανέλαβαν οικειοθελώς δεσμεύσεις να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων όπως το διοξείδιο του άνθρακα, που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση