Ο Τραμπ σχεδιάζει στροφή στον «καθαρό άνθρακα»

Τα σχέδια του για την πρώτη ημέρα της προεδρίας του σκιαγράφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε βίντεο που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε ορισμένα από τα σχέδια για την προεδρία του, επισημοποιώντας την πρόθεσή του να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία Trans-Pacific Partnership, την οποία χαρακτήρισε «δυνητική καταστροφή για τη χώρα μας».

Όπως είπε, θα αντικαταστήσει τη συμφωνία με διμερείς εμπορικές συμφωνίες που θα «φέρουν τις δουλειές και τις βιομηχανίες πίσω στις ακτές των ΗΠΑ».

«Η ατζέντα μου θα βασίζεται σε μια απλή βασική αρχή: να έρχεται πρώτη η Αμερική. Είτε πρόκειται για την παραγωγή χάλυβα, την κατασκευή αυτοκινήτων ή την θεραπεία ασθενειών, θέλω η επόμενη γενιά παραγωγής και καινοτομίας να συμβεί εδώ, στη μεγάλη μας πατρίδα, την Αμερική, δημιουργώντας πλούτο και θέσεις εργασίας για τους Αμερικάνους εργαζόμενους», υπογράμμισε.

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα ακυρώσει κάποιους περιορισμούς για την παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σχιστολιθικό πετρέλαιο και τον «καθαρό άνθρακα», που κατά τον ίδιο θα δημιουργήσουν «πολλά εκατομμύρια υψηλόμισθων θέσεων εργασίας».

Υποσχέθηκε, επίσης, να δώσει εντολή στο υπουργείο Απασχόλησης να ερευνήσει τα προγράμματα βίζας για τους εργαζόμενους μετανάστες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση