Τρισδιάστατες διαβάσεις στη Νάουσα (φωτο+vid)

Θυμίζει λίγο πιάνο και πλέον κοσμεί τον δρόμο μπροστά από τα Λύκεια της Νάουσας. Πρόκειται για τις πρώτες 3D διαβάσεις που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες Κωστής Αντιφάκος (Έντι) και Αλέξανδρος Τσάκωνας, και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες.

Είναι μια ενδιαφέρουσα νέα μορφή οδικής ασφάλειας που κατορθώνει να τραβήξει την προσοχή των οδηγών που μειώνουν αμέσως ταχύτητα μόλις δουν τις ρίγες που μοιάζουν να αιωρούνται. Το πρότζεκτ υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία σε άλλες χώρες, όπως στην Ινδία και στην Ισλανδία.

Η παρέμβαση έγινε μετά από συνεργασία του δήμου Νάουσας με τη LOBArt, ενώ όπως τόνισε ο Κωστής Αντιφάκος στη HuffPost Greece, η ιδέα των 3D διαβάσεων ανήκει στον δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού κ. Σταύρο Βαλσαμίδη.

Σκοπός της Lobart είναι σύντομα να δημιουργηθούν 3D διαβάσεις μπροστά από το νοσοκομείο Νάουσας, τον χώρο Θυσίας και αλλά κεντρικά σημεία της πόλης της Νάουσας.

Kostis Edi with Alexandros Tsakonas collaboration with Municipality of Naoussa#streetart #lobartfestival#lobart#greece#Naoussa

Geplaatst door Kostis Edi op maandag 8 januari 2018

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση