Τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση του Ολύμπου για την τουριστική προβολή του

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον πλήρη εξοπλισμό του, το έργο της ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου στην Ελασσόνα, το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα στην τουριστική προβολή του βουνού των θεών και της ευρύτερης περιοχής.

Η υποδομή αυτή προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα παρουσίασης-περιήγησης στον Όλυμπο, τη μυθολογική και γεωμορφολογική του ιδιομορφία, μέσα από τρισδιάστατα βίντεο (3D), σε μία αναβαθμισμένη αίθουσα προβολής κινηματογραφικού επιπέδου 400 ατόμων.

Στην τελετή παράδοσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε ότι «παραδίδεται ένα έργο καινοτομίας, ένα έργο ουσίας, ψηφιακής οικονομίας και ένα μαθησιακό εργαλείο». Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, «ο Όλυμπος είναι ένα μυθικό βουνό με διεθνή εμβέλεια στο παγκόσμιο γίγνεσθαι». Τόνισε δε ότι στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη δημιουργία της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας, είναι: «να υπερβούμε μέσω της τεχνολογίας κάθε σύνορο και να καταστήσουμε τον Όλυμπο σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, την τοπική οικονομία, την ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά».

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να αξιοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία υπέρ των πολιτών. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, αλλά και τον πρώην δήμαρχο της περιοχής Γιώργο Πασχόπουλο, για τη συνεργασία, τους συνεργάτες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας και όλους όσοι εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί το έργο.

Από την πλευρά του ο κ. Ευαγγέλου είπε ότι παραδίδεται ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του Ολύμπου.

Τόνισε, επίσης, πως το έργο αυτό θα βοηθήσει να προσελκυστούν τουρίστες στην περιοχή, αλλά αποτελεί και μια ευκαιρία για όσους δεν μπορούν να μεταβούν στο βουνό, να το γνωρίσουν μέσα από ψηφιακά μέσα. Τέλος, ο κ. Ευαγγέλου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου αλλά και για την συνεργασία με τον δήμο.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί παράγοντες, αλλά και μαθητές σχολείων της Ελασσόνας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση