Τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για πρόσληψη πυροσβεστών

Δύο τροπολογίες με τις οποίες προβλέπεται η μετεγκατάσταση της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Πυροσβεστικής στο ΓΝΑ 251, κατέθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα με την πρώτη τροπολογία ανανεώνονται μέχρι 31.12.2019 οι πίνακες: επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης καθώς και επιλαχόντων δοκίμων πυροσβεστών γενικών και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για την απορρόφηση των επιλαχόντων αυτών με βάση τις επιτακτικές επιχειρησιακές ανάγκες και
πέραν των οργανικών κενών, κατόπιν έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006.

«Με την τροπολογία θεσπίζεται η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού τόσο σε πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης όσο και σε μόνιμους πυροσβέστες. Νέα προκήρυξη, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν θα ήταν δυνατόν να επιλύσει άμεσα αυτές τις ανάγκες, με δεδομένη την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου», είπε η Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή  και πρόσθεσε:

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι την επείγουσα πρόσληψη από τους συγκεκριμένους  πίνακες. Η παράταση ισχύος είναι μέχρι 31.12.2019 και για τους 5ετούς υποχρέωσης, από την κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι είναι έμπειρο προσωπικό και σήμερα μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα, και τους δόκιμους πυροσβέστες από τον τελευταίο διαγωνισμό του 2011».

Οι γιατροί του Πυροσβεστικού Σώματος στο 251 ΓΝΑ

Επίσης, με την 1808/27.11.2018 τροπολογία ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με την Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Συγκεκριμένα προβλέπεται η μετεγκατάσταση της Υγειονομικής Υπηρεσίας στις δομές του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, προκειμένου οι ιατροί του Πυροσβεστικού Σώματος να τοποθετούνται στο 251 Γ.Ν.Α. και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δικαιούχους αυτού επ’ ωφελεία και των δύο φορέων, επιφέροντας, περαιτέρω, εξοικονόμηση πόρων από τη συστέγαση των δύο Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση