Τροχαίο με θύμα βίδρα στην Καστοριά

Μία… αρνητική πρωτιά κατέγραψε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Για πρώτη φορά στα χρόνια λειτουργίας της  κλήθηκε σε τροχαίο ατύχημα  όπου βρέθηκε   νεκρή  μία  βίδρα.

Το άτυχο ζώο βρέθηκε σε παρόχθιο δρόμο της λίμνης της Καστοριάς, μέσα στην πόλη. Όταν έφτασε στο σημείο του ατυχήματος η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης το ζώο ήταν ήδη νεκρό. Ο θάνατός του προήλθε από χτύπημα στο κεφάλι, πιθανότατα από διερχόμενο όχημα. Επρόκειτο για ενήλικη θηλυκή βίδρα που ζύγιζε 7 κιλά.

Η βίδρα στην Ελλάδα είναι είδος απειλούμενο με εξαφάνιση (σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας ανήκει στην κατηγορία «Κινδυνεύον»). Ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών αλλά και σε παράκτιες περιοχές. Η παρουσία της σε ποτάμια και λίμνες αποτελεί δείκτη καθαρότητας του νερού και εύρυθμης λειτουργίας του οικοσυστήματος.

Στην Ελλάδα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και καθώς πολλά ποτάμια στερεύουν και οι περισσότεροι μικροί υγρότοποι αποξηραίνονται, οι βίδρες μετακινούνται σε λιγότερο κατάλληλα ενδιαιτήματα, όπως παραθαλάσσιες περιοχές,

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!