Τσάντα φτιαγμένη από τα πλαστικά που ανακύκλωσαν οι Ηρακλειώτες

Τη «μπλε τσάντα», μια τσάντα επαναχρησιμοποιούμενη, κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα απορρίμματα του δήμου Ηρακλείου, παρουσίασαν ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και η δημοτική αρχή της μεγαλύτερης πόλης του νησιού.

Πρόκειται για μια εφαρμογή πρακτικής της Κυκλικής Οικονομίας, ακολουθώντας τη φιλοσοφία ότι το τέλος ενός προϊόντος, γίνεται η αρχή σε έναν νέο «κύκλο ζωής» για ένα άλλο προϊόν.

Οι συγκεκριμένες τσάντες έχουν κατασκευαστεί από το ανακυκλώσιμο υλικό που συγκεντρώνεται στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου, από τη διαλογή κυρίως του λευκού πλαστικού, το οποίο και διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα υλικά. Από αυτό παράγεται κόκκος ο οποίος χρησιμοποιείται στην παραγωγή των τσαντών πάχους 70μm, ιδιαίτερα ανθεκτικών και εύχρηστων, οι οποίες μάλιστα απαλλάσσονται από το σχετικό περιβαλλοντικό τέλος καθώς είναι επαναχρησιμοποιούμενες και μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά.

Η πρώτη δράση διάθεσης της «Μπλε Τσάντας», η παραγωγή της οποίας έχει πιλοτικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο με την ανταπόκριση των δημοτών να είναι ιδιαιτέρως θετική.

«Ανοίγουμε νέα κεφάλαια “ζωής” στα απορρίμματα που οι συμπολίτες μας ανακυκλώνουν και μέσα από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, “επιστρέφουμε” κατά κάποιο τρόπο στους δημότες μας τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα που έριξαν στους μπλε κάδους, με την μορφή μιας ανθεκτικής τσάντας που επίσης μπορεί να ανακυκλωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση