Μια εξαιρετική ποικιλία αμπέλου με γεύση …αστέρων καλλιεργείται εδώ και πολλές δεκαετίες σε μια αμμώδη περιοχή του νομού Κιλκίς. Για τους καλλιεργητές παραγωγούς στα Πλάγια Παιoνίας, που απέχει 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, «η σοδειά μπορεί φέτος να μην είναι αρκετή σε ποσότητα λόγω της ξηρασίας αλλά η ποιότητα είναι καλύτερη» επεσήμανε ο πατήρ Αναγνώστης ένας από τους βιοκαλλιεργητες της περιοχής .
«Στην καλλιέργεια του τσάπουρνου δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα, δεν χρειάζονται ραντίσματα και αυτό είναι σημαντικό για τον καταναλωτή . Η ποικιλία είναι ντόπια και από μαρτυρίες κατοίκων γνωρίζουμε ότι το τσάπουρνο το καλλιεργούσαν οι πρόγονοι μας» λέει στην greenagenda o δάσκαλος Ιωαννης Δαλλας. Και υπογράμμισε ότι «το γευστικό κόκκινο κρασί μας πωλείται στις περιοχές μας , σε όμορους νομούς ενώ πολλοί είναι οι επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη».