Τσιρώνης για Σκουριές: Σε εκκρεμότητα η επένδυση χωρίς flash melting

Ή θα παρουσιάσει τη μέθοδο «ακαριαίας τήξης» (flash melting) για τη μεταλλουργία η εταιρεία για την επένδυση στις Σκουριές, αφού δεν επιτρέπεται η χρήση κυανίου στην Ελλάδα ή αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Όσο δεν παρουσιάζει τη συγκεκριμένη μέθοδο η εταιρεία, η επένδυση είναι σε εκκρεμότητα. Την εταιρεία εάν τηρεί το νόμο και προστατεύει το περιβάλλον δεν μπορεί να την κουνήσει κανείς. Αν δεν το κάνει έχει πρόβλημα», τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

Ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ο κ. Τσιρώνης επισήμανε ότι δεν αίρεται ο δημόσιος έλεγχος, ενώ και η τιμολόγηση και κοστολόγηση παραμένει στον έλεγχο της Πολιτείας.

Σε ό,τι αφορά στους δασικούς χάρτες ο κ. Τσιρώνης επισήμανε ότι ως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι αναρτημένοι και οι περισσότεροι θα είναι κυρωμένοι ως το τέλος του χρόνου στην Κεντρική Μακεδονία και μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα είναι ολοκληρωμένοι σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση