Τσιρώνης: Να αποτελέσει ο πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης στον Έβρο

Σε διημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, με θέμα «Στρατηγικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στον Νομό Έβρου», παρευρέθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

Η διημερίδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, είχε στόχο να συγκεντρώσει σε ένα γόνιμο διάλογο επιστήμονες, εκπροσώπους επιχειρήσεων και συνεταιρισμών, ερευνητές, εκπροσώπους της πολιτείας και αγρότες, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη πρωτογενή παραγωγή της περιοχής και ιδίως τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Η διημερίδα αποσκοπούσε με το συνδυασμό εισηγήσεων σε θέματα καινοτομίας, έρευνας, καλών πρακτικών, συνεργασιών, χρηματοδοτικών εργαλείων και θεσμικών παρεμβάσεων, να συντελέσει στη δημιουργία προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Τσιρώνης αξιολόγησε ως εξαιρετική προσπάθεια την ημερίδα του ΔΠΘ και τόνισε ότι εξαιτίας της σημαντικής γεωπολιτικής θέσης της περιοχής ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξή της. Επισήμανε ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη, χωρίς τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και χωρίς τη δημιουργία νέου οράματος από τη νέα γενιά. Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, ο Γιάννης Τσιρώνης άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις των εκπροσώπων του νομού για τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με θεσμικές παρεμβάσεις για την επίλυσή τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση