Τσιρώνης: Στόχος η αυτοπαραγωγή ενέργειας στην κτηνοτροφία

Στην ενθάρρυνση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας, στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

«Το πιο σημαντικό είναι να παράγουμε ενέργεια και από άλλες πηγές, όπως την αιολική, την ηλιακή, τη γεωθερμική, το βιοαέριο κλπ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι κτηνοτρόφοι να αυτοπαράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε! Στη Γερμανία πάνω από το 20% της ενέργειας προέρχεται από άλλες πηγές. Για τη χώρα μας, που έχει τεράστιες δυνατότητες, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να στραφούμε στις εναλλακτικές πηγές, κάτι που έχουμε ήδη δρομολογήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.

«Έχουμε ανθρώπους να χτίσουμε την Ελλάδα»

Η ελληνική οικονομία πρέπει να επιμείνει στο στόχο της, που είναι η στροφή στον πρωτογενή τομέα και στη βιώσιμη παραγωγή, συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι ενθαρρυντικό που νέοι άνθρωποι έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε ανθρώπους να χτίσουμε την Ελλάδα, καθώς επίσης έχουμε και πλεόνασμα επιστημόνων. Ο πρωτογενής τομέας δεν στηρίζεται τόσο στα μεροκάματα, αλλά στις μικρές επιχειρήσεις και φυσικά στους συνεταιρισμούς, όπου οι δυνατότητες είναι μεγάλες».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση