Τόνγκα - Ηφαίστειο: Η στιγμή που χτυπά το κρουστικό κύμα της έκρηξης (vid)

Αυτή είναι η συνταρακτική στιγμή που ωστικό κύμα από την έκρηξη του ηφαιστείου της Τόνγκα χτύπησε την ακτή, τρομοκρατώντας τους ανθρώπους της παραλίας, λίγα λεπτά πριν ένα καταστροφικό τσουνάμι χτυπήσει τη στεριά. Μάλιστα όπως φαίνεται και στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί το βάθος φαίνεται η κορυφή του τσουνάμι που πλησιάζει απειλητικά την ακτή, με τους ανθρώπους να μην έχουν ίσως καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Διαβάστε: Η έκρηξη του ηφαιστείου της Τόνγκα δημιούργησε «κυματισμούς» σε όλη την ατμόσφαιρα της Γης (vid)

Υπενθυμίζεται ότι το κρουστικό κύμα της έκρηξης του ηφαιστείου πέρασε δύο φορές πάνω από την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη - Ηφαίστειο Τόνγκα: Το κρουστικό κύμα από την έκρηξη «τρέλανε» και τα βαρόμετρα της Ελλάδας

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν από 40 μίλια μακριά από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Hunga Tonga-Hunga Ha’apai, εμφανίζεται ένα τεράστιο σύννεφο στάχτης να υψώνεται στον ορίζοντα, γεμίζοντας τον ουρανό πριν ακουστεί μια εκκωφαντική έκρηξη.

Το άτομο που κινηματογραφεί και άλλοι θεατές ταράζονται εμφανώς καθώς το κρουστικό κύμα χτυπά και αμέσως απομακρύνονται από τον ωκεανό και αρχίζουν να τρέχουν στην ξηρά.

Οι εναέριες φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το μέγεθος της καταστροφής του νησιωτικού κράτους της Ωκεανίας είναι συνταρακτικές. Μετά το πέρασμα του τσουνάμι η καταπράσινη γη έχει γίνει καφέ ενώ όλα είναι σκούρα καθώς έχουν καλυφθεί πλήρως από παχύ στρώμα ηφαιστειακής τέφρας.

Λίγα λεπτά μετά το ωστικό κύμα από την έκρηξη του Σαββάτου 15/1, η Τόνγκα χτυπήθηκε από τσουνάμι. Το μέγεθος της καταστροφής εξακολουθεί να μην έχει καταγραφεί πλήρως αλλά γίνεται αντιληπτό από τις εικόνες που βγαίνουν μέσω εναέριων μέσων και δορυφόρων.

Δείτε ακόμη - Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα: Αποκομμένο το αρχιπέλαγος - Πρωτόγνωρη καταστροφή (φωτο+vids)

Όλα τα σπίτια σε ένα από τα μικρά εξωτερικά νησιά της Τόνγκα καταστράφηκαν, με τρία άτομα να έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο με φοβερό ενδιαφέρον καθώς όπως αναφέρουν η έκρηξη δημιούργησε πρωτόγνωρους ισχυρούς «κυματισμούς» στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, ένα φαινόμενο που δεν είχαν ποτέ παρατηρήσει μέχρι σήμερα μετά από μια ηφαιστειακή έκρηξη.

«Μια φορά στα χίλια χρόνια» η έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα - Απίστευτες εικόνες

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση