Τo WWF Ελλάς διοργανώνει ανοιχτό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας

Το WWF Ελλάς γιορτάζει τις δράσεις του για το 2018 με έναν πρωτότυπο, ανοιχτό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, ελεύθερης συμμετοχής για όλους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Δέκα σημεία στο κέντρο της Αθήνας μετατρέπονται σε «δέκα λόγους γιορτής» και συνθέτουν το WWF Walk, έναν πρωτότυπο περίπατο, μέσω του οποίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το έργο του WWF και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας που κρύβουν  μουσικές, γευστικές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Με εκκίνηση την πλατεία Κλαυθμώνος, και με τη βοήθεια ενός ειδικού WWF χάρτη, οι επισκέπτες με ελεύθερη πορεία, θα ανακαλύπτουν ιστορικά σημεία του κέντρου, τοπόσημα με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερες γωνιές της Αθήνας.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανθρώπους του WWF και να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο, για θέματα όπως είναι η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά, η υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών, η προστασία των θαλασσών μας, η κλιματική αλλαγή, κ.ά.

Το WWF Walk προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν και τα δέκα σημεία του περιπάτου και να ανακαλύψουν ιδιαίτερα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα παρουσιάσουν μερικά από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας, προτείνοντας έξυπνες «λύσεις» και πρακτικές και φέρνοντας την ομορφιά της ελληνικής φύσης στο κέντρο της πόλης!

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις δράσεις του περιπάτου είναι δωρεάν. Μόνο η δράση στο Σημείο 7 του περιπάτου (εργαστήριο επαναχρησιμοποίηση πλαστικού- ομάδα «Πλαστικουργείο») έχει κόστος συμμετοχής €5.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής διαβάστε εδώ

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση