Υγειονομική βόμβα στη Βέροια: Τόνοι από θρυμματισμένο αμίαντο σε παλιούς στάβλους (φωτο)

Τόνοι από θρυμματισμένο αμίαντο, επί 20 χρόνια, είναι χώρος παιχνιδιού για παιδιά στη Βέροια, καταγγέλλει η Οικολογική Ομάδα Βέροιας.

Πρόκειται για παλαιούς στάβλους μοσχαριών, τα οποία έπαψαν να λειτουργούν εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, με τον χρόνο, κατέρρευσε στο σύνολό της η σκεπή του στάβλου που ήταν από αμίαντο. Εκεί βρίσκουν χώρο για παιχνίδι μικρά παιδιά από τον οικισμό Πανοράματος. Η απόσταση από τον οικισμό είναι όσο ένας δρόμος δέκα μέτρων. «Είναι εξωφρενικό το πώς επέτρεψαν όλοι οι υπόχρεοι, αυτήν την άκρως τοξική υγειονομική βόμβα», επισημαίνει η Ομάδα.

Καλεί, δε, άμεσα «τον κάθε υπεύθυνο, να απαγορεύσει την πρόσβαση στον χώρο, άμεσα να απομακρυνθούν οι τόνοι του αμιάντου με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και να αποκατασταθεί ο χώρος όπως προβλέπεται. Οι κάτοικοι περιμένουν απαντήσεις».

«Είναι αλήθεια ότι οι εγκαταστάσεις κατασχέθηκαν από μια Τράπεζα; Αληθεύει ότι γνώριζαν την κατάσταση αλλά, αδιαφόρησαν; Είχε επιπτώσεις όλο αυτό στην περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους του Τριποτάμου;», διερωτάται καταλήγοντας η Οικολογική Ομάδα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση