Υπέρ των προτάσεων της Κομισιόν για την καθαρή ενέργεια τα κράτη - μέλη

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ στάθηκαν χθες υπέρ της υλοποίησης των προτάσεων της Κομισιόν σχετικά με την καθαρή ενέργεια, ασκώντας, παράλληλα, κριτική για ορισμένες προβλέψεις.

Το πακέτο περιλαμβάνει προτάσεις για το σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρισμού, για την ενεργειακή απόδοση, για την ασφάλεια εφοδιασμού, για τις ΑΠΕ και για την Ενεργειακή Ένωση.

Κοινός τόπος ήταν ότι η καθαρή ενέργεια είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη της Ενεργειακής Ένωσης, με άξονα την επίτευξη των στόχων του 2030. Όπως δήλωσε ο Μαλτέζος προεδρεύων υπουργός, Κόνραντ Μίτσι, «επιταχύνουμε τη νομοθεσία για την επάρκεια εφοδιασμού στο φυσικό αέριο, η οποία θα επιτρέψει την προμήθεια όλων των κρατών-μελών, αλλά και τη νομοθεσία για τη σήμανση ενεργειακής απόδοσης, μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις».

Από την πλευρά της Τσεχίας, η υπουργός Λένκα Κοβατσόβσκε τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα των προτάσεων είναι υπερβολικά φιλόδοξο, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθούν αμοιβαίως επωφελείς λύσεις.

Ο υπουργός της Ισπανίας, Ντανιέλ Σιμόν, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο πακέτο προτάσεων σχετικά με τους μακροπρόθεσμους στόχους του, αλλά χρειάζονται και βραχυπρόθεσμες στοχεύσεις ώστε οι πολίτες να δουν αλλαγές στη ζωή τους.

Τέλος, ο αρμόδιος επίτροπος, Μιγκέλ Κανιέτε, στάθηκε στην πρόταση για έναν κλάδο των ΑΠΕ που θα βασίζεται στην αγορά, γεγονός που σημαίνει ότι οι ανάγκες των καταναλωτών θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση