Υπαίθριο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στην Κόρινθο (φωτο)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση του δήμου Κορινθίων στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης στα παιδιά. Στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» βρέθηκε το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης με 400 μαθητές από σχολεία της πόλης να συμμετέχουν, να παίζουν και να ενημερώνονται.

«Είναι η πρώτη δράση από τις πολλές που έχουμε σχεδιάσει και θα δείτε να υλοποιούνται στο επόμενο διάστημα», ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος τον οποίον «όχι μόνο υποδέχτηκαν με θέρμη τα παιδιά αλλά και ενημέρωσαν για όλα όσα πρέπει να κάνουμε όλοι στον τομέα της ανακύκλωσης», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που στοχεύουν στην μάθηση μέσα από το παιχνίδι ενώ συγχαρητήρια απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολή ο οποίος επισκέφθηκε το Λούνα Παρκ.

Νωρίτερα στο χώρο είχε βρεθεί και υποδεχτεί το πρώτο σχολείο ο αντιδήμαρχος Παιδείας Σπύρος Ζαχαριάς, ο Σύμβουλος Περιβάλλοντος ο οποίος είχε και την ευθύνη υλοποίησης της δράσης Ανδρέας Πανούσης και ο Σύμβουλος Παιδείας Παναγιώτης Σακελλαράκης.

Στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η δράση θα επαναληφθεί αφού η ανταπόκριση των σχολείων ήταν μεγάλη και τα παιδιά είναι εκείνη η ομάδα που εκπαιδευόμενη όχι μόνο θα εκπαιδεύσει τους μεγαλύτερους αλλά θα είναι εκείνη που στα επόμενα χρόνια καλείται να διαχειριστεί το περιβάλλον, να το βελτιώσει και να το προστατεύσει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι αυτό συμβαίνει σήμερα.

Ο δήμος Κορίνθου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την παρουσία της και φυσικά τα σχολεία για την συμμετοχή τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση