ΥπΑΑΤ: Αναγκαία η ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία

Στη σπουδαιότητα του αμπελοοινικού τομέα για την αγροτική ανάπτυξη αλλά και στην ανάγκη ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων με την Ρωσική Ομοσπονδία αναφέρθηκε  ο Αν. Υπουργός ΥΠΑΑΤ Μάρκος Μπόλαρης,  σε εκδήλωση με θέμα τον αμπελοοινικό τομέα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νεμέας.

Ο Γενικός Γραμματέας Χ. Κασίμης  μετέφερε χαιρετισμό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε εκπρόσωπος του Αν. Υπουργού Μ. Μπόλαρη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Νεμέας  Κ. Καλαντζής, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  Α. Βλάχος, υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο και τη ΔΑΟΚ Κορινθίας, εκπρόσωποι από την ΕΔΟΑΟ, τον ΣΕΟ, την ΚΕΟΣΟΕ, τον ΣΟΝ, τον σύνδεσμο και την ένωση φυτωριούχων και από οργανώσεις και συνδέσμους ιδιωτικών και συνεταιριστικών οινοποιητικών επιχειρήσεων.

Οι Γενικοί Γραμματείς του ΥπΑΑΤ αφού αναφέρθηκαν στους στόχους της εκδήλωσης, τόνισαν την πολιτική βούληση του υπουργείου, για ένα άνοιγμα προς στις τοπικές κοινωνίες όπου ασκείται η αγροτική δραστηριότητα, την έναρξη διαλόγου για τα ζητήματα του αμπελοοινικού τομέα αναμένοντας προτάσεις από τους εμπλεκομένους φορείς, επεσήμαναν δε την αναγκαιότητα να χτιστεί  από κοινού μια δυναμική για τις ελληνικές εξαγωγές, την ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολλούς τομείς του αγροτικού τομέα και ιδιαιτέρως του αγροδιατροφικού με την Ρωσική Ομοσπονδία, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης κοινών προγραμμάτων.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στη βάση προετοιμασίας της χώρας μας στο πλαίσιο του Αφιερωματικού έτους 2016 «Ελλάδα στη Ρωσία και Ρωσία στην Ελλάδα» κατόπιν της υπογραφής του Οδικού Χάρτη για την ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο χωρών στον αγροτικό τομέα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2016».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Νεμέας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την διοργάνωση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας την πολυπληθή παρουσία κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών  του υπουργείου  για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας παραγωγής οίνου ΠΟΠ Νεμέα.

Η θεματολογία της συνάντησης  αφορούσε κυρίως ζητήματα που θα συζητηθούν με τη Ρωσική πλευρά, στο πλαίσιο της στρογγυλής τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί κατά τις εργασίες της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, όπως πολλαπλασιαστικό υλικό αμπέλου, αμπελουργικό δυναμικό, τομέας οίνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν παρουσιάσεις από στελέχη του Υπουργείου, σχετικά με την ανωτέρω θεματολογία και ακολούθησε εκτενής διάλογος με τους εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου και σε γενικότερα θέματα που απασχολούν τον τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ακολούθησε επίσκεψη και γευσιγνωσία οίνων στο εκθετήριο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας καθώς και στους χώρους της Επαγγελματικής Σχολής «Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας» ΕΠΑΣ Νεμέας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση