Υπεγράφη η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για υδατοδρόμιο στην Τήνο

Υπεγράφη η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί της Τήνου, το πρώτο Κυκλαδονήσι που λαμβάνει το «πράσινο φως» για την έναρξη εργασιών του υδατοδρομίου.

Τους τελευταίους τρεις μήνες υπεγράφησαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για οκτώ υδατοδρόμια.

Σύμφωνα με τη Hellenic Seaplanes, η αποφασιστικότητα τόσο της εταιρείας όσο και του υπουργείου Περιβάλλοντος στην ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων καθώς και στην επιτάχυνση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης δρομολογεί την σύντομη λειτουργία των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε πως η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων είναι θέμα χρόνου και η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μέκκα των υδροπλάνων…

«Είναι γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές διατηρούν αποστάσεις και επιφυλάξεις ακόμη από την Ελλάδα, αναμένουν όμως με αγωνία το νέο σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια και πώς θα διαμορφώσει το ευρύτερο επενδυτικό περιβάλλον» σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να κατατεθεί προς διαβούλευση και στη συνέχεια ψήφιση, θα δώσει το έναυσμα στους επενδυτές να ξεκινήσουν την κατασκευή των υδατοδρομίων.

Σημείωσε ότι μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα.

«Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο. Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα» κατέληξε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση