Πρόγραμμα Antinero: Αφαίρεση καύσιμης ύλης σε πάνω από 100 ελληνικά δάση (φωτο+vid)

Σε δράση καθαρισμού και αφαίρεσης καύσιμης ύλης σε συνολική έκταση 80.000 στρεμμάτων και σε περισσότερα από 100 δασικά οικοσυστήματα προχώρησε μέσα από το πρόγραμμα Προληπτικών Καθαρισμών Antinero το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην επικράτεια τον Μάιο και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, συντηρούνται και διανοίγονται δασικοί δρόμοι συνολικού μήκους 12.000 χιλιομέτρων, καθώς και αντιπυρικές ζώνες συνολικού μήκους 1.600 χιλιομέτρων.

Το πρόγραμμα Προληπτικών Καθαρισμών Antinero, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 50 εκατ. ευρώ και από τον Τακτικό Προϋπολογισμό με 22 εκατ. ευρώ. Τις διαγωνιστικές διαδικασίες έφερε εις πέρας το ΤΑΙΠΕΔ.

«Τα δεκάδες συνεργεία καθαρισμού στα δάση ανά την Ελλάδα, αποτελούνται και από υλοτόμους και δασεργάτες των τοπικών Δασικών Συνεταιρισμών (όπου υπάρχουν ΔΑΣΕ) και επιπλέον η παρουσία τους στα δάση λειτουργεί ως πρόσθετη φύλαξη από επίδοξους εμπρηστές», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση