ΥΠΕΝ: Επιτροπή Εργασίας για την προώθηση μέτρων στήριξης της Δυτ. Μακεδονίας

Τη σύσταση μεικτής Επιτροπής Εργασίας, η οποία θα αναλάβει να συλλέξει και να αξιολογήσει προτάσεις για τη στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις καθώς αλλάζει το ενεργειακό τοπίο, εισηγήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Στην Επιτροπή αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΔΕΗ, αλλά και του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι η αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων και η επεξεργασία μέτρων σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη σύσκεψη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που σχετίζονται με την εξάρτηση της περιοχής από τον λιγνίτη, την καθοριστική συμβολή της στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας, τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει ή προβλέπεται να εμφανιστούν στο μέλλον.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και πολλά χρονίζοντα προβλήματα, όπως η επιστροφή εδαφών που δεν έχουν αποζημιωθεί από τη ΔΕΗ στο Δημόσιο, ώστε να διατεθούν σε καλλιεργητές, η αλλαγή προσέγγισης στην αποκατάσταση εδαφών και η αποθήκευση των χωμάτινων όγκων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η κύρια προσέγγιση της πολιτικής ηγεσίας για μια ισχυρή ΔΕΗ στη νέα ενεργειακή εποχή, θέτει τα ζητήματα της παρουσίας της Επιχείρησης στην περιοχή και τα κρίσιμα θέματα των συμπράξεων  και της εξωστρέφειάς της, σε νέα  βάση, προκειμένου να επιτευχθεί οικονομικό μα και κοινωνικό αποτέλεσμα, ανάλογο με τις ανάγκες που προέχουν».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση