Υπερταμείο για το Κλίμα και την ενέργεια ιδρύουν μεγιστάνες υπό τον Μπιλ Γκέιτς

Ο επικεφαλής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ηγείται μιας ομάδας μεγάλων επενδυτών και τεχνολογικών κολοσσών που προτίθενται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ιδρύσουν το «Breakthrough Energy Ventures».

Πρόκειται για ένα υπερ-ταμείο με άνω του 1 δισ. δολάρια, στόχο της δραστηριότητας του οποίου θα αποτελέσει η χρηματοδότηση πρότζεκτ που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, μέσω επενδύσεων στην καινοτομία και την καθαρή ενέργεια, δίνοντας έμφαση σε νέες τεχνολογίες οι οποίες μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σε κλάδους όπως η ηλεκτροπαραγωγή, οι μεταφορές, η βιομηχανία, η γεωργία και η ενεργειακή απόδοση.  

Το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί  εντός των επόμενων ημερών και το υπερ-ταμείο, το οποίο θα έχει εικοσαετή ορίζοντα, πρόκειται να αρχίσει να χρηματοδοτεί επενδύσεις μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπιλ Γκέιτς στο Quartz, «είμαστε ανοιχτόμυαλοι σε οτιδήποτε οδηγεί σε φθηνή, καθαρή, αξιόπιστη ενέργεια».

Πέραν του επικαφαλής της Microsoft, θα συνδράμουν, μεταξύ άλλων,  ο Jack Ma της Alibaba, ο Mukesh Ambani πρόεδρος της Reliance Industries, ο Jeff Bezos της Amazon, ο Richard Branson της Virgin Group και ο Reid Hoffman της LinkedIn.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο Μπιλ Γκέιτς, σημαντικός στόχος του υπερ-ταμείου είναι η συνεργασία με την κυβέρνηση του Ντ. Τραμπ σε ζητήματα ενεργειακής έρευνας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση