Υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς στις ΑΠΕ

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων ψηφίσθηκε την Πέμπτη το νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς λειτουργικής ενίσχυσης των ΑΠΕ.

To νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων. Παρόντες ήταν 230 βουλευτές, εκ των οποίων 210 ψήφισαν υπέρ και 20 κατά.

Δείτε το τελικό, ψηφισθέν κείμενο, πατώντας ΕΔΩ.

Ξεχωριστή, ονομαστική ψηφοφορία έγινε για το τέμενος στο Βοτανικό.

Ένταση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής

Σημειώνεται ότι επίσης πριν από την ψηφοφορία προκλήθηκε ένταση, μετά την κατάθεση βουλευτικής τροπολογίας, η οποία κατ' αρχάς έγινε δεκτή και εν συνεχεία αποσύρθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Η τροπολογία, που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπε ότι «βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε Ε.Φ.Κ., οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις», έναντι 12 δόσεων που προβλέπει το ισχύον καθεστώς ή 24 εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα και ανακοινώνοντας την απόσυρσης της τροπολογίας ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «τροπολογίες που κατατίθενται με καλή πρόθεση δεν πρέπει να σκιάζονται από άλλες σκοπιμότητες» και προσέθεσε ότι πρέπει να αποσυρθεί και να επανέλθει με περισσότερα στοιχεία, «ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους σκιά».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση