Υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στη Νάουσα

«Μια νέα εποχή στο τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων ξεκίνησε στη πόλη μας με την έναρξη του συστήματος υπογειοποίησης των κάδων. Πρώτα από όλα η λειτουργία του σημαίνει ότι είναι η αρχή του τέλους της αποκομιδής των σκουπιδιών πόρτα –πόρτα», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Νάουσας, Θοδωρής Καρανάτσιος.

«Στο κάθε σημείο θα υπάρχουν δυο χωριστοί υπόγειοι κάδοι, το ένα για τα οικιακά απορρίμματα και το δεύτερο μόνο για την ανακύκλωση. Ο καθένας από αυτούς είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερος από έναν συμβατικό κάδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε το ξεχείλισμα των σκουπιδιών ενώ θα καλύπτονται περισσότερα οικοδομικά τετράγωνα της Νάουσας. Τα απορριμματοφόρα θα κάνουν λιγότερες στάσεις και θα έχουμε καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων» εξήγησε ο κ. Καρανάτσιος.

Το κάθε σημείο υπόγειων κάδων είναι συνολικής χωρητικότητας  5.600 lt (2800 Lt οικιακών αποβλήτων και 2.800 Lt ανακυκλώσιμων υλικών) και λειτουργούν στα παρακάτω  σημεία της Νάουσας:

-Πλατεία Καρατάσου

- Πλατεία Διοικητηρίου

-οδό Βενιζέλου (στην αρχή)

-οδό Βενιζέλου (στο τέλος)

Σύντομα, θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι με την ολοκλήρωση  ενός τμήματος της Πλατείας Αγίου Μηνά και μπροστά από την κεντρική πύλη του πάρκου, επί της Μ. Αλεξάνδρου

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος αφορούν σε:

  • Υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών
  • Αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας
  • Συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα
  • Σχεδόν μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης
  • Μηδαμινό ποσοστό πιθανότητας βλαβών
  • Μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και προσκρούσεις
  • Δεν απαιτούνται αναλώσιμα υλικά ή ανταλλακτικά

Σύμφωνα με τον κ. Καρανάτσιο μέχρι τα μέσα Οκτώβρη θα τοποθετηθούν 600 υπέργειοι κάδοι και 200 μπλε κάδοι.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση