Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές (χάρτης)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 3) προβλέπεται σήμερα για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαϊας, Έβρου και Κυκλάδων, καθώς και για Κρήτη, Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κύθηρα και Κάρπαθο.

Συνολικά 40 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές, η κατάσταση έχει ως εξής:

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου είναι σε εξέλιξη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα (εκ των οποίων 10 από την 1η ΕΜΑΚ και 30 από τη 2η ΕΜΑΚ), έξι εθελοντές, δύο οχήματα ΟΤΑ, τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν από 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα που αναμένονται από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα  όχημα ΟΤΑ.

Επίσης, σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Πέμπτης, στη συμβολή της λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη. Παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, πέντε οχήματα ΟΤΑ και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, την Ωραία Ηλείας και το Γεράκι Ηλείας.

Ο χάρτης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας:

11 (571 x 600)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση