Φάλαινες απολαμβάνουν τη Μεσόγειο χωρίς πλοία - Σπάνια εμφάνιση στις ακτές της Μασσαλίας (vid)

Ο περιορισμός των ανθρώπων στην εποχή του κορωνοϊού δίνει στη φύση περισσότερο ζωτικό χώρο και οι φάλαινες είναι μεταξύ των ειδών που απολαμβάνουν τη στιγμή αυτή.

Μια ναυτική περιπολία έχει κινηματογραφήσει αξιοσημείωτες εικόνες φαλαινών στα νερά της Μεσογείου, στις ακτές της νότιας Γαλλίας.

Το ζευγάρι φαλαινών κινηματογραφήθηκε την Τρίτη σε νερά κοντά στο εθνικό πάρκο Calanques, ένα προστατευμένο σημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δίπλα στο συνήθως πολυσύχναστο μεσογειακό λιμάνι της πόλης της Μασσαλίας, το οποίο τώρα δεν έχει καθόλου κίνηση λόγω lockdown.

Ο Didier Reault, ο οποίος είναι επικεφαλής του πάρκου, δήλωσε την Πέμπτη στο ραδιόφωνο France Info ότι είναι «πολύ, πολύ σπάνιο» να εντοπιστούν φάλαινες σε τέτοια σημεία στα ύδατα. Είπε ότι οι φάλαινες συνήθως παραμένουν στα βαθύτερα νερά της Μεσογείου και δεν πλησιάζουν ποτέ στο λιμάνι.

«Τι ακουστική ηρεμία γι' αυτές!», εκτιμά ο Frédéric Larrey, από τη Μασσαλία. «Με τον περιορισμό, υπάρχει και μικρότερος κίνδυνος σύγκρουσης με μεγάλα πλοία», δήλωσε ο Larrey, συν-συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο Pelagos.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση