Φάμελλος: Δεν έχει υποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ελληνικό

Για να αδειοδοτηθεί μία μελέτη πρέπει πρώτα να εκπονηθεί και να υποβληθεί σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ελληνικού και τόνισε ότι «είναι απορίας άξιο πώς κατατίθενται ερωτήσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση από βουλευτές της αντιπολίτευσης».

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Φάμελλος, «η δασική υπηρεσία έχει στιβαρή υποστήριξη από γνωμοδότηση, την οποία ενέκρινα μέσα σε έναν μήνα, με τεκμηρίωση για να λειτουργήσει ο χαρακτηρισμός».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καθυστέρηση εξαιτίας της πράξης χαρακτηρισμού». Όπως τόνισε, τους τελευταίους τρεις μήνες κατατέθηκαν, τόσο η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όσο και του ΥΠΕΝ.

«Δουλεύουμε μαζί με την Ελληνικό ΑΕ και την εταιρεία για να γίνει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κάτι που γίνεται πάρα πολύ γρήγορα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι «η πράξη του χαρακτηρισμού αφορά το Δασαρχείο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Καταλήγοντας, ο κ. Φάμελλος επισήμανε: «Υποστηρίζουμε τις υπηρεσίες με γνωμοδοτήσεις, προκειμένου να είναι ασφαλείς και η επένδυση και το περιβάλλον».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση