«Φανώ»: Η... φάλαινα που «τρώει» χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια και τα ανακυκλώνει (φωτο)

Η Φανώ είναι ένα τεράστιο ψάρι, μία φάλαινα, που στολίζει την πλατεία Ποσειδωνίας – Paestum στην παραλία Αιγίου. Ήρθε για να μείνει και να μαζέψει όσα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια μπορεί, και να στείλει το μήνυμα, πως η ανακύκλωση είναι ένα ωραίο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους και όλοι μπορούμε και οφείλουμε να συμμετέχουμε, στον αγώνα για μια καθαρή πόλη.

Μόλις λίγες ημέρες, ύστερα από τον ερχομό της Φανώς στην πλατεία στην παραλία Αιγίου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο άδειασμά της από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας. Είναι αξιοσημείωτο πως χρειάστηκε ένα μεγάλο φορτηγό του δήμου για να αδειάσει από τα χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια με τα οποία είχε γεμίσει, αυτό το συμβολικό έργο για την ευαισθητοποίηση των δημοτών αναφορικά με την ανακύκλωση.

Παράλληλα, οι δράσεις ευαισθητοποίησης συνεχίζονται αδιαλείπτως, με πρωταγωνιστή τον Λαμποίκο! Ο Λαμποίκος είναι ο συμβολικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών της Αιγιάλειας σχετικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης», οι φίλοι του Λαμποίκου διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Ανακύκλωση από Παιδί… σε παιδί». Εκεί, οι μικροί μαθητές έφεραν τσάντες γεμάτες με σχολικά είδη οι οποίες θα δοθούν σε παιδιά που τις έχουνε πραγματικά ανάγκη και ενημερώθηκαν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, για την ανακύκλωση, από την εκπαιδευτικό Αθηνά Σκανδάμη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος μίλησε στους παρευρισκόμενους γονείς και τα παιδιά για τη σημασία που έχει να αναλάβουν οι ίδιοι ενεργό δράση στη διαδιακασία της ανακύκλωσης.

Όλες οι δράσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των παιδιών με στόχο τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση