Φεστιβάλ Ανακύκλωσης: Ένα θερμοκήπιο από 5.000 πλαστικά μπουκάλια (φωτο)

Εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, μία ευφάνταστη κατασκευή εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από πλαστικό.

Ο καλλιτέχνης Γιώργος Κοσμίδης του Σωματείου Τέχνης «Μορφογένεσις» από τη Θεσσαλονίκη, με πολύ μεράκι και υπομονή, συναρμολόγησε με ακρίβεια 5.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού. «Χρειάστηκε αρκετός καιρός για να φτιάξω αυτή την κατασκευή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια μικρή αποθήκη ή θερμοκήπιο», εξήγησε ο ίδιος.

«Η όλη διαδικασία είχε πολύ δουλειά, έπρεπε να μαζευτούν τα  μπουκάλια, να κοπούν οι πάτοι και με προσοχή να συναρμολογηθούν», είπε ο κ. Κοσμίδης και πρόσθεσε: «Η κατασκευή αυτή έρχεται να αποδείξει ότι τα πλαστικά μπουκάλια  δεν είναι άχρηστα υλικά αλλά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και μάλιστα να γίνουν ιδιαίτερα χρήσιμα».

Παράλληλα, θαυμασμό προκαλούν και οι πλαστικές ανθρώπινες μορφές που δημιούργησε ο κ. Κοσμίδης. Για τις μεγάλες χρειάστηκαν 55 μπουκάλια, ενώ για τις μικρές, πάνω στα ποδήλατα, 35 μπουκάλια.

700 σχολεία ανακυκλώνουν χαρτί

Για το πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία»  μίλησε στη  Greenagenda.gr ο Φραγκίσκος  Φώσκολος από το ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεισφορά των Δήμων Πετρουπόλεως, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Αιγιαλέιας, Νάουσας, Αμυνταίου, Βέροιας και τους ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδα.

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά. Συλλέξαμε, από 114 σχολεία, περίπου 30 τόνους  χαρτί και το επιστρέψαμε ανταποδοτικά. Φέτος με 700 σχολεία προσδοκούμε σε μια αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα χαρτιού», τόνισε ο κ. Φώσκολος.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε οι μαθητές να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης. Με την παρουσία μας  στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης και με την ευκαιρία έναρξης της πρώτης φετινής  δράσης σε πανελλαδικό επίπεδο θέλουμε να δείξουμε τι μπορούν να κάνουν οι δήμοι με έναν φορέα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση