Φιλικά προς το περιβάλλον απορριμματοφόρα ενέταξε στον στόλο του ο δήμος Παύλου Μελά

Με καινούργια οχήματα που διαθέτουν το νέο αυστηρό πρότυπο προδιαγραφών ρύπων Euro 6 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύθηκε ο στόλος του δήμου Παύλου Μελά, συνεισφέροντας  στην αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα με την υπ' αριθμόν 110/2014 μελέτη της Διεύθυνσης Πρασίνου - Περιβάλλοντος ο Δήμος Παύλου Μελά προέβη στην αγορά δύο νέων απορριμματοφόρων μεγέθους κιβωτάμαξας 16 κμ, καθώς επίσης και ενός πλυντηρίου κάδων για την ενίσχυση της δύναμης των οχημάτων αποκομιδής και καθαριότητάς του Δήμου. Τα οχήματα έχουν ενταχθεί στο στόλο του Δήμου και πλέον  εκτελούν δρομολόγια αποκομιδής. Η χρηματοδότηση της προμήθειας έγινε με ίδιους πόρους.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω ο Δήμος έχει ήδη στις εγκαταστάσεις του και μια νέα σκούπα (σάρωθρο) αναρροφητικού τύπου η οποία βρίσκεται στο στάδιο των εγκρίσεων για θέση της σε κυκλοφορία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με τη σκούπα θα ενισχυθεί η δύναμη του Δήμου αναφορικά με την καθαριότητα και σάρωση των οδών και των λαϊκών του αγορών. Η προμήθεια ήταν ενταγμένη σε σχετική μελέτη (την υπ' αριθμόν 13850/2015) του προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά πρόκειται να πληρωθεί από ίδιους πόρους καθώς νομικοί περιορισμοί δεν επέτρεψαν την έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Τα Εuro6 αυτοκίνητα θεωρούνται ως τα «καθαρότερα» και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Το νέο πρότυπο ακολουθεί την περιβαλλοντολογική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε το 1992 με τη θέσπιση των πρώτων ορίων εκπομπών ρύπων για τα καινούργια αυτοκίνητα (Euro 1) και φθάνουμε στο σήμερα, που ισχύει το υποχρεωτικό πρότυπο ρύπων Euro 6. Απώτερος στόχος της πολιτικής αυτής, είναι να μειωθούν στο κατώτερο δυνατό οι εκπομπές ρύπων όλων των αυτοκινήτων, προς όφελος του περιβάλλοντος.

Για τα πλεονεκτήματα της παραπάνω προμήθειας εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης από τον αρμόδιο Προϊστάμενο του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Κωνσταντίνο Δήμου και από τον  Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Διαχείρισης Οχημάτων & Λαϊκών Αγορών Δημήτρη Αθάνατο.

Ο τελευταίος δήλωσε τα εξής: «Η μερική ανανέωση των αυτοκινήτων που υποστηρίζουν την καθαριότητα με οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου να ικανοποιήσει  πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά το δίκαιο αίτημα των Δημοτών μας για μια πόλη καθαρή με διασφαλισμένη την υγιεινή των κατοίκων».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση