Φλόριντα: Οργή για άνδρες που έσυραν καρχαρία σε παραλία και τον σκότωσαν με μαχαίρι - Σκληρές εικόνες

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν δυο άνδρες, που φαίνονται σε βίντεο να σέρνουν έναν καρχαρία σε μια παραλία της Φλόριντα και να τον σκοτώνουν με ένα μαχαίρι.

Το βίντεο κατέγραψε η Μαριάνα Σαμπογκάλ, μια γυναίκα που ήταν παρούσα στο περιστατικό, η οποία συνάντησε τους δύο άνδρες καθώς τραβούσαν τον καρχαρία από την ουρά του κατά μήκος της ακτής στη New Smyrna Beach.

«Μπορείτε, σας παρακαλώ, να τον βάλετε πίσω;», ακούγεται να ρωτά η Σαμπογκάλ στην αρχή του βίντεο, που έγινε viral. «Δεν θα έπρεπε να το κάνετε στα ζώα», προσθέτει και ζητά ξανά από τους άνδρες να μην κάνουν κακό στο ζώο.

Εκείνη την στιγμή, ένας από αυτούς βγάζει ένα μαχαίρι και της απαντά ότι αυτό που κάνει δεν είναι παράνομο.

Στη συνέχεια, ο άνδρας μπήγει το μαχαίρι στο κεφάλι του καρχαρία που αρχίζει να σπαρταράει στην άμμο. «Το απολαμβάνεις αυτό;» ρωτά η Σαμπογκάλ τον άνδρα με το μαχαίρι. «Εγώ; Όχι, το παίρνω για να φάω και να ταΐσω την οικογένειά μου», απαντά εκείνος.

Μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα, κι ενώ η λογομαχία συνεχίζεται, ο άνδρας μπήγει ξανά το μαχαίρι στο κεφάλι του ζώου, που αρχίζει ξανά να σπαρταράει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, το βίντεο τελειώνει.

Το βίντεο μετρά χιλιάδες views μετά την κοινοποίησή του από την Σαμπογκάλ και από τον δημοσιογράφο Λούις Αγκίρε, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στους δύο άνδρες. «Όποιος δεν συγκινείται από τον αχρείαστο πόνο αυτού του καρχαρία πρέπει να εξετάσει το μυαλό και την καρδιά του», έγραψε ο Αγκίρε.

Σε δήλωση στον ειδησεογραφικό σταθμό WESH 2 της Φλόριντα, η τοπική επιτροπή για την προστασία άγριας ζωής (FWC) εξήγησε ότι έχει ενημερωθεί για το βίντεο και ότι δεν θεωρεί ότι παραβιάστηκε κάποιος νόμος.

«Είναι συνήθης πρακτική για τους ψαράδες να θανατώνουν τους καρχαρίες για λόγους ηθικής και ασφαλείας. Οι ενέργειες στο βίντεο δεν ερευνώνται αφού δεν υπήρξε παραβίαση της πολιτειακής νομοθεσίας σχετικά με τη μέθοδο ψαρέματος».

Παρά την δήλωση περί νομιμότητας των ενεργειών των δύο ανδρών, η Σαμπογκάλ είπε στο Newsweek ότι «θεωρεί εξωφρενικό αυτό που έγινε» και ελπίζει η ευαισθητοποίηση του κόσμου να βοηθήσει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία για την προστασία των καρχαριών.

Το κυνήγι και η θανάτωση καρχαριών είναι νόμιμα στη Φλόριντα, αν υπάρχει σχετική άδεια, αν και υπάρχουν απαγορεύσεις όσον αφορά ορισμένα είδη και μεθόδους αλίευσης, ενώ υπάρχει επίσης όριο ενός καρχαρία ανά άτομο την ημέρα και δύο καρχαρίες ανά σκάφος.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Πηγή: Lifo.gr, με πληροφορίες από Newsweek

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση