Φλώρινα: Τα παιγνίδια του αρκούδου Πάτρικ στο χιόνι (vid)

Ένα όμορφο -και ιδιαίτερα χειμωνιάτικο- βίντεο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Σε αυτό απεικονίζεται ο Πάτρικ, ο αρκούδος που φιλοξενείται στον προστατευόμενο χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου, στο Νυμφαίο Φλώρινας. Ο Πάτρικ κυλιέται σαν μικρό παιδί στο χιόνι και τρέχει ανέμελος.

«Όσο κι αν μεγαλώνει ο Πάτρικ μένει πάντα παιδί! 🐻❄️», σχολιάζει στην ανάρτησή της η περιβαλλοντική οργάνωση.

Ποιος είναι ο Πάτρικ

Ο Πάτρικ βρέθηκε τον Μάρτιο του 2015 σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το χωριό Βροντερό Πρεσπών. Εικάζεται ότι άγνωστοι απομάκρυναν από τη φωλιά της τη μητέρα του ή ότι την σκότωσαν προκειμένου να πάρουν το αρκουδάκι με στόχο να το μεταφέρουν παράνομα στην Αλβανία, όπου η έκθεση των αρκούδων σε αιχμαλωσία είναι ακόμα διαδεδομένη.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φρόντισε για ένα χρόνο τον μικρό Πάτρικ με στόχο την επανένταξή του στη φύση. Τον Απρίλιο του 2016 ο Πάτρικ επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, ωστόσο ένα μήνα αργότερα εμφανίστηκε στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο.

Η εμφάνισή του τόσο κοντά σε σημείο με ανθρώπινη παρουσία κινητοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που τον «συνέλαβε» και τον οδήγησε σε προστατευόμενο πλέον χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου.

Ο Πάτρικ μοιράζεται ένα χώρο με την Mollie, την Georgia και τη Louisa που ήρθαν από την Γεωργία και σύντομα θα μεταφερθούν στο Καταφύγιο.

🎥©Β. Παπαχρήστου/ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση