Φλώρινα: 13 σκύλοι δηλητηριάστηκαν από φόλα μέσα σε λίγες ημέρες στην ίδια περιοχή

Συνολικά 13 σκυλιά έχουν δηλητηριαστεί από το περασμένο Σάββατο στην περιοχή του Σκλήθρου Φλώρινας. «Αποδεικνύεται δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ότι η περιοχή αποτελεί περιοχή υψηλής επικινδυνότητας για τα δηλητηριασμένα δολώματα», τονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Όλα τα κρούσματα έγιναν εντός ή σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό και τα περισσότερα ζώα ήταν σκύλοι φύλαξης κοπαδιών.

Η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που μετέβη στην περιοχή έκανε έρευνα στην περιφερειακή ζώνη του χωριού, όπου εντόπισε ένα δηλητηριασμένο ζώο.
Σημειώνεται ότι είναι η 3η φορά που η Ομάδα Ανίχνευσης μεταβαίνει στην περιοχή και «είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από τις αρμόδιες Αρχές για να αντιμετωπιστεί το πολύ αυτό σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τη ζωή της υπαίθρου», υπογραμμίζει η Ορνιθολογική.

«Η ΑΝΟΧΗ είναι ΕΝΟΧΗ. Η διαφύλαξη της άγριας πανίδας και της ζωής της υπαίθρου είναι στο χέρι όλων μας!», αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωησ.

Αν μάθετε για φόλες ή δηλητηριασμένα ζώα στην ύπαιθρο καλέστε άμεσα την τοπική Δασική Υπηρεσία: Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας 1591.

*Η δράση της Ομάδας Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στη Δυτική Μακεδονία χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση