«Φορέα Διαχείρισης Natura Ιονίου» ζητεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα, Καλαμά και -εσχάτως- Κέρκυρας, Θεόδωρο Κομινό, είχε σήμερα Πέμπτη η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Εξωστρέφειας, Γιάννης Φοντάνας, και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας, Σταμάτης Γκίνης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρώτη αυτή συνάντηση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης με εκπροσώπους της Περιφέρειας αποτέλεσε ουσιαστικά μια ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν το μέλλον των περιοχών Natura υπό το πρίσμα του Ν.4519/2018 που πρόσφατα ψηφίστηκε απ’ το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και οι δυνατότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για συνεργασία προκειμένου να προωθηθεί το έργο και ο σχεδιασμός της ΠΙΝ για τα έργα προστασίας και ανάδειξης των περιοχών Natura της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, που ήδη έχουν προγραμματιστεί ή προγραμματίζονται αυτή την περίοδο.

Κατά τη συζήτηση σημειώθηκε από την κα. Πανδή ότι η επιλογή των προστατευόμενων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας σε ένα φορέα μαζί με περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, θα δημιουργήσει προβλήματα αναφορικά με τη διαχείριση των περιοχών και τη λειτουργία του φορέα που πιθανώς θα προκαλέσουν δυσλειτουργίες ως προς την εξυπηρέτηση του στόχου της προστασίας των περιοχών. Επιπλέον υπενθύμισε ότι θέση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η ύπαρξη ενός φορέα για τη διαχείριση του συνόλου των προστατευόμενων περιοχών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και όχι η ένταξη των περιοχών σε φορείς της απέναντι ακτής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση