Φορείς Διαχείρισης Natura: Μαζική η απεργία, προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία που κήρυξε χθες ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αφού ξεπέρασε σε ποσοστό το 90%.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συμμετοχής «καταδεικνύει ξεκάθαρα το μέγεθος της αγανάκτησης των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών». «Η υπομονή όλων μας έχει προ πολλού εξαντληθεί», ξεκαθαρίζει.

Καλεί, δε, την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος «να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση του, να επανεξετάσει και τελικά να υλοποιήσει την πρότασή μας για μια νόμιμη και εφικτή Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομένων».

«Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου, έστω και την ύστατη στιγμή, σε διάλογο ώστε να βρούμε μια από κοινού αποδεκτή λύση για το καλό τόσο των εργαζομένων όσο και των προστατευόμενων περιοχών της χώρας», προσθέτει και συμπληρώνει:

«Η μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία καθώς και το επίσης συντριπτικό ποσοστό των αρνητικών σχολίων που έχουν συγκεντρώσει στη δημόσια διαβούλευση οι διατάξεις των επίμαχων άρθρων και όχι μόνο, θα πρέπει να ωθήσουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος να επανεξετάσει τη θέση του».

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, οι εργαζόμενοι που για περισσότερα από 10 χρόνια εργασιακής ομηρίας, καλύπτουν αυταπόδεικτα τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Φορέων Διαχείρισης, δικαιούνται καλύτερη και δικαιότερη αντιμετώπιση.

«Η εισαγωγή στην Βουλή του νομοσχεδίου με τις επίμαχες διατάξεις ως έχουν, χωρίς δηλαδή να διασφαλίζεται η νόμιμη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην βάση της πρότασης που έχουμε καταθέσει, θα αποτελέσει για τους εργαζόμενους το έναυσμα για νέες, δυναμικότερες κινητοποιήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση