Λαχανικά καλλιέργησαν επιστήμονες στην Ανταρκτική

Γερμανοί επιστήμονες συνέλεξαν πριν από λίγες εβδομάδες τα πρώτα τους λαχανικά στο πειραματικό θερμοκήπιο EDEN-ISS που βρίσκεται στην Ανταρκτική. Πρόκειται για ένα project του Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου (DLR) και αφορά τις δοκιμαστικές έρευνες καλλιέργειας λαχανικών ώστε στο μέλλον οι αστροναύτες που θα βρίσκονται στο Φεγγάρι και τον Άρη να φτιάχνουν τη δική τους φρέσκια σαλάτα.

«Ήταν κάτι ιδιαίτερο, η πρώτη φρέσκια σαλάτα από την Ανταρκτική έγινε ανάρπαστη, άμεσα», δήλωσε ο διευθυντής του σταθμού Bernhard Gropp.

Τα αγγούρια, τα ραδίκια και τα μαρούλια είναι μερικές μόνο από τις «πράσινες» απολαύσεις που έχουν αναπτυχθεί στο πειραματικό θερμοκήπιο EDEN-ISS στην Ανταρκτική.

Αν και οι θερμοκρασίες στην Ανταρκτική πέφτουν κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου (-4 F) και ο ήλιος μόλις έρχεται πάνω από τον ορίζοντα, η πρώτη συγκομιδή ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός.

Το συγκεκριμένο project διεξάγεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Alfred Wegener και το θερμοκήπιο βρίσκεται περίπου 400 μέτρα από το σταθμό Neumeyer III.

Πηγή: DW

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση