Φρίκη: Αγέννητα μικρά απομακρύνονται από τις κοιλιές δεκάδων φαλαινών που σφαγιάστηκαν (φωτο+vid)

Εικόνες που δένουν το στομάχι κόμπο. Εικόνες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το ανθρώπινο είδος. Εικόνες αδιανόητες από κάθε άποψη.

Στα Νησιά Φερόες, η θάλασσα έγινε (ξανά) κόκκινη από το αίμα δεκάδων φαλαινών. Το θέαμα, τραγικό...

Συνολικά 94 μεγάπτερες φάλαινες σφαγιάστηκαν άγρια αυτή την εβδομάδα, ενώ κάποιες από αυτές είχαν αγέννητα μικρά στις κοιλιές τους, που απομακρύνθηκαν, φυσικά, νεκρά. Η περιβαλλοντική ομάδα SeaShepherd UK, που έδωσε στη δημοσιότητα τις συγκεκριμένες εικόνες, αποκάλυψε ότι πέντε από τις δολοφονημένες φάλαινες ήταν έγκυες. Σημείωσε, δε, πως το κυνήγι διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες, με τα σκάφη να παρενοχλούν και να κυνηγούν το κοπάδι των φαλαινών, κλείνοντας τες σε έναν κόλπο, προκειμένου να τις σκοτώσουν.

Με το που φτάνουν στα ρηχά, όπως μπορείτε να δείτε, τις πιάνουν με έναν γάντζο στην οπή τους... Στη συνέχεια, ένας ψαράς θα κόψει τον νωτιαίο μυελό, διακόπτοντας την παροχή αίματος στον εγκέφαλο της φάλαινας. Σφαγιάστηκαν σε μόλις 12 λεπτά και έβγαλαν τα κουφάρια τους στην παραλία, όπου δεκάδες ντόπιοι παρακολουθούσαν. Κάποιοι χαμογελούσαν κιόλας...

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

  1. Μελίνα Τσελέντη 31 Αυγούστου, 2019 at 16:05 Απάντηση

    Γιατί δεν γράφετε ότι αυτό το κυνήγι γίνεται μία φορά τον χρόνο και είναι το φαγητό μιάς ολόκληρης χρονιάς, μιάς και ο τόπος δεν προσφέρεται για γεωργία ή κτηνοτροφία? Επίσης η συγκοινωνία των χειμώνα είναι πολύ δύσκολή ώστε να μπορούν να εξασφαλήσουν το καθημερινό “εισαγόμενο” φαγητό τους?
    Συμφωνώ ότι το θέαμα είναι φρικτό, αλλά από την άλλη αναγκαίο, οπότε θα πρότεινα να τους βρείτε κάποιον άλλο πιό ήπιο τρόπο να συλλέγουν την τροφή τους!!!
    Και ναι, είμαι GREEN και παρόλα αυτά αναρρωτιέμαι πόσο πονάνε τα φυτά όταν τα ξεριζώνουμε για να τα φάμε, και πόσο οι καρποί από τα δέντρα, οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα, όλα με μέτρο και όσο γίνεται ανώδυνα!
    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση