Φρίκη στην Καστοριά: Έκοψαν με τσεκούρι όλα τα πόδια μιας αλεπούς ενώ ήταν ζωντανή (φωτο+vid)

του Πάνου Τσίκαλα

Ένα φρικιαστικό και σοκαριστικό έγκλημα συντελέστηκε στο χωριό Μανιάκοι της Καστοριάς όπου ένας εγκληματίας ακρωτηρίασε τα τέσσερα άκρα μίας αλεπούς, η οποία, μάλιστα, κατά την αποτρόπαια ενέργειά του ήταν ζωντανή.

Το άγριο ζώο βρέθηκε περίπου στις 13:00 σε έναν δρόμο κάτω από κατοικημένη περιοχή από μία γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά της. Αυτή ενημέρωσε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, που είναι μέλος και συντονιστής της ομάδας Άμεσης Επέμβασης, συνεργάτης του Αρκτούρου και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έφτασε άμεσα στο σημείο και βρήκε το ζώο σε ημιθανή κατάσταση, κάτι που υποδηλώνει ότι ήταν ζωντανό όταν συνέβη η αποκρουστική επίθεση σε βάρος του. Έφερε ένα ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι, που, όπως αναφέρει στη GreenAgenda.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος, φαίνεται να ήταν αυτό που σκότωσε την αλεπού.

Το χειρότερο ήρθε αμέσως μετά. Βρήκε τα άκρα της αλεπούς ακρωτηριασμένα από βαρύ αντικείμενο, πιθανόν τσεκούρι ή μπαλτά, και κομμένα «στην ευθεία», γεγονός που υποδηλώνει ότι ο «άνθρωπος» που σκότωσε το άγριο ζώο έδρασε με ψυχραιμία.

Όπως αναφέρει στη GreenAgenda.gr ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε πυροβολισμός του ζώου καθώς αυτό βρέθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα.

«Το αδιέξοδο της λογικής σου σε οδηγεί σε πράξεις που προσβάλει το είδος σου. Κατάφερες να πετύχεις τον στόχο σου και τον πολιτισμό σου σε ένα πλάσμα που καθημερινά αγωνίζεται να ζήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Σε ερώτηση της Greenagenda.gr εάν έχουν καταγραφεί αντίστοιχα φρικτά περιστατικά στην περιοχή, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι έχει δει να έχουν κόψει χέρια από αρκούδες ώστε να τα πάρουν σαν... λάφυρο.

Προσοχή, σκληρές φωτογραφίες και βίντεο:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση