Φρίκη στη Φλώρινα: Σκότωσαν με πυροβόλο όπλο τρεις αρκούδες μέσα σε ένα μήνα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», η εγκληματική δράση αγνώστων στο Σκλήθρο Φλώρινας, οι οποίοι πυροβόλησαν και σκότωσαν 3 αρκούδες μέσα σε ένα μήνα!

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Αυγούστου πολύ κοντά στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα εντοπίστηκαν δύο νεκρές αρκούδες, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε μία ακόμη, επίσης πυροβολημένη!

Η πρώτη μάλιστα ήταν νεαρή ενήλικη που βρισκόταν ακόμα σε φάση θηλασμού, κάτι που συνεπάγεται ότι τα μικρά της είναι πλέον ορφανά. Την αρκούδα εντόπισε αγρότης που ειδοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο θάνατος επήλθε από ένα μόλις τραύμα που έφερε στα πλευρά, ωστόσο το βλήμα τραυμάτισε το ζώο ενδοκοιλιακά και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερη νεκρή δολοφονημένη αρκούδα την οποία είχαν αφήσει κοντά σε σημείο με σκουπίδια. Το ζώο ήταν ήδη νεκρό από 7-10 ημέρες. Τα δύο αυτά περιστατικά ήρθαν να προστεθούν σε έναν ακόμη φόνο αρκούδας που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη τον Ιούλιο, κι αυτός από πυροβολισμό! Και τα τρία εγκλήματα έγιναν στην ίδια περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Συνολικά είναι η 4η αρκούδα που πυροβολήθηκε στην ευρύτερη περιοχή μέσα στο 2022. Αξίζει να τονιστεί ότι τα περιστατικά συνέβησαν εντός των ορίων περιοχής Natura!

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καλεί τις αρμόδιες αρχές να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του εγκλήματος αυτού και να προχωρήσουν σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διότι η συνεχιζόμενη ατιμωρησία φέρνει, δυστυχώς, και νέες δολοφονίες προστατευόμενων ειδών.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μαζί με την Καλλιστώ, τον Δήμο Αμυνταίου, το ΚΕΝΑΚΑΠ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους φορείς από το εξωτερικό και συντονιστή το Rewilding Europe υλοποιούν στο Αμύνταιο και στην περιοχή Τρικάλων, Πύλης και Μετεώρων το έργο LIFE Bear-Smart Corridors (LIFE20 NAT/NL/1107) με στόχο την ενίσχυση των πληθυσμών της εμβληματικής Ευρωπαϊκής καφέ αρκούδας στην Κεντρική Ιταλία και την Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης «διαδρόμων συνύπαρξης».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση