«Φρόντισε τον τόπο σου» καθαρίζοντας μια παραλία (vid)

Πρόσκληση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε έναν καθαρισμό παραλίας ή να οργανώσουν τον δικό τους, απευθύνει η iSea, στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμών.

Τα απορρίμματα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η iSea, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα υδάτινα οικοσυστήματα αλλά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία. Η παρουσία των υδάτινων απορριμμάτων συμβάλλει καθοριστικά στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ οι οργανισμοί που φιλοξενούν κινδυνεύουν μεταξύ άλλων από τραυματισμό, ασφυξία ακόμα και στο θάνατο τους. Πάνω από 100.000 χελώνες και θαλάσσια θηλαστικά και πάνω από 1.000.000 πουλιά πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως εξαιτίας των απορριμμάτων. Δεδομένο ότι τα απορρίμματα διασπώνται σε μικρότερα τμήματα και αυτά μεταφέρονται ευκολότερα μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων και του ανέμου, η μείωσή τους από τις παραλίες και οι ενέργειες πρόληψης έτσι ώστε να μη φτάσουν σε αυτές είναι ευθύνη όλων μας.

«Ο καθαρισμός παραλίας είναι εύκολος και μπορεί να γίνει διασκεδαστικός! Επικοινώνησε μαζί μας και θα σε βοηθήσουμε σε κάθε βήμα να οργανώσεις τον δικό σου ή να συμμετέχεις σε έναν ήδη οργανωμένο καθαρισμό. Δες το βίντεο των καθαρισμών και φρόντισε και εσύ τον τόπο σου!», σημειώνει στην πρόσκλησή της η iSea.

Για να δηλώσεις συμμετοχή και να δεις περισσότερες πληροφορίες για τους καθαρισμούς πάτα ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση