Φυλή του Αμαζονίου απελευθέρωσε υπαλλήλους πετρελαϊκής εταιρείας

Οι αυτόχθονες ενός χωριού στον Αμαζόνιο στο Περού απελευθέρωσαν δημόσιους υπαλλήλους που είχαν κρατήσει ως όμηρους για να απαιτήσουν κρατική βοήθεια μετά από τη ρήξη ενός αγωγού από όπου διέρρευσαν 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου.

Η δημόσια επιχείρηση ενέργειας Petroperu, η οποία διαχειρίζεται τον αγωγό, ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τους αρχηγούς του χωριού Γουαμπίς στην περιοχή Μαγιουριάγκα, η οποία περιλαμβάνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνικών γραμμών στην κοινότητα και βοήθεια στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Οι χωρικοί της Μαγιουριάγκα κατάσχεσαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο την Κυριακή και κρατούσαν όμηρους το προσωπικό της εταιρείας και του κράτους για να απαιτήσουν να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα άμεσης βοήθειας.

amazo

Ο μηχανισμός επίβλεψης του κράτους είπε ότι η Petroperu δεν έχει συντηρήσει τον 40χρονο αγωγό σωστά και θα κληθεί να πληρώσει περίπου 15,4 εκατομμύρια ευρώ (17 εκατομμύρια δολάρια) σε πρόστιμα μετά την ρύπανση από πετρέλαιο σε τουλάχιστον δύο παραπόταμους του Αμαζονίου.

Ο αγωγός μετέφερε μεταξύ 5.000 και 6.000 βαρελιών την ημέρα προτού κλείσει λόγων των διαρροών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση