Φωτιά Μεταμόρφωση: Χρ. Ζερεφός: Ιδιαίτερα τοξικό το νέφος

O Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, έκανε λόγο για ουσίες ιδιαίτερα τοξικές, οι οποίες οφείλονται στην καύση πλαστικών.

Χαρακτήρισε δε, υψίστης σημασίας την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων, τους οποίους κάλεσε να ακολουθήσουν τις οδηγίες των δημόσιων αρχών.

«Ευτυχώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και ξέρουν ότι πρέπει να έχουν κλειστά παράθυρα. Οπωσδήποτε στις πόρτες να βάλουν βρεγμένες πετσέτες για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων που μπορούν να μπουν στον χώρο».

Εκτίμησε πάντως, ότι λόγω των ανέμων, το τοξικό νέφος δεν αναμένεται να εγκλωβιστεί στο λεκανοπεδίο.

«Οι συστάσεις είναι σε αυτούς που περπατούν στον δρόμο να μην πηγαίνουν προς τα εκεί που φυσάει ο αέρας, να πηγαίνουν κάθετα προς τον αέρα. Το νέφος αραιώνει πλευρικά πολύ γρήγορα. Από εκεί που φυσάει ο αέρας πάμε κάθετα, είτε δεξιά είτε αριστερά από τον καπνό».

Ειδική αναφορά έκανε και στα αγροτικά προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή της Αττικής, τα οποία θα πρέπει να πλένονται σχολαστικά πριν καταναλωθούν.

«Καλό είναι τα λαχανικά να ξεπλένονται με ιδιαίτερη προσοχή. Αν είναι βαριά ρυπασμένα καλό είναι να μην τα φάμε».

Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία και «λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου που φέρει και των υλικών που καίγονται, η πυρκαγιά θα κρατήσει», εκτιμά αξιωματικός της πυροσβεστικής

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Αττικής Οδού, πραγματοποιείται προληπτικά από δύο λωρίδες κυκλοφορίες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση