«Φωτιά» στο Ελληνικό βάζει το Δασαρχείο

Τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα αντιμετωπίζει η επένδυση της ανάπλασης του Ελληνικού.

Όπως μεταδίδει το Capital.gr, το Δασαρχείο Πειραιά ολοκλήρωσε το χαρακτηρισμό της έκτασης του Ελληνικού, καταλήγοντας ότι 37 στρέμματα είναι δάσος.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται οτι δυσχεραίνει - εάν δεν την καθιστά αδύνατη - τη χωροθέτηση του ουρανοξύστη στο Ελληνικό, τινάζοντας στον αέρα το επενδυτικό σχέδιο.

Ταυτόχρονα, μετά την απόφαση του Δασάρχη ως προς το χαρακτηρισμό της έκτασης των 37 στρεμμάτων ως δασική, εκτιμάται ότι η έκταση δεν θα είναι δυνατόν να μεταβιβαστεί.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να υπολογιστεί το τίμημα της εν λόγω έκτασης και να αφαιρεθεί από το συνολικό τίμημα (915 εκατ.ευρώ) κάτι που θα οδηγούσε στην ακύρωση του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ελληνικόν Α.Ε. ενδέχεται να υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης του Δασάρχη, διαδικασία που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 4 μήνες.

Ενδεχομένως, η απόφαση του Δασάρχη να είναι η αιτία που, χθες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε οτι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.

Τι σχολιάζει το ΤΑΙΠΕΔ

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ σχολίασαν στο Capital.gr ότι υπάρχει η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, που δεν χαρακτηρίζει δασική την έκταση και ότι θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές κινήσεις για την προστασία της επένδυσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση