Φωτιστικά LED για εξοικονόμηση ενέργειας σε πάρκα της Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση ιστών και φωτιστικών στα πάρκα Δικαστηρίων, ΧΑΝΘ, Πεδίο του Άρεως και Λεωφόρου ΟΧΙ», ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Στόχος του έργου, πέρα από τον ποιοτικό και αισθητικό εκσυγχρονισμό του φωτισμού, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού, με την απομάκρυνση των παλαιών 5μετρων τσιμεντένιων ιστών και την εγκατάσταση 174 νέων ιστών με φωτιστικά τύπου Led μεγάλης απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Με το έργο, το οποίο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015-2016 του Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνεται στον πενταετή στρατηγικό ενεργειακό σχεδιασμό εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού 2015-2019, προγραμματίζεται η πλήρης αντικατάσταση των ιστών φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων στα παρακάτω πάρκα:

⦁    Δικαστηρίων (θα κατασκευαστεί νέο υπόγειο δίκτυο υποδομής και θα τοποθετηθούν 45 νέοι ιστοί 4m, με φωτιστικά σώματα LED κορυφής).
⦁    ΧΑΝΘ(θα τοποθετηθούν 52 ιστοί με νέα φωτιστικά σώματα LED)
⦁    Πεδίον του Άρεως(32 ιστοί)

Καθώς επίσης στους πεζοδρόμους Νικ. Φωκά(3 ιστοί), Τσιρογιάννη(6 ιστοί) και στη Λεωφόρο Όχι(αντικατάσταση των 36 ιστών και των φωτιστικών).

Η συνολική δαπάνη που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 177.430,89 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το έργο προβλέπεται να  ολοκληρωθεί εντός 180 ημερών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση