Φωτοβολταϊκά στις στέγες 18 κτηρίων του δήμου Κοζάνης

Στην εγκατάσταση και σύνδεση 16 φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτήρια του Δήμου Κοζάνης, προχώρησε η δημοτική αρχή, προβαίνοντας σε ένα έργο με σημαντικά οφέλη για τον δήμο και το περιβάλλον. 

Ενδεικτικά, ο δήμος αναφέρει:

• Παραγωγή καθαρής «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας. Από το συνολικό έργο αναμένεται ετήσια παραγωγή 216.000kWh που ισοδυναμεί με την ενέργεια που χρειάζονται 75 περίπου νοικοκυριά.
• Αποφυγή έκλυσης αερίων θερμοκηπίου. Συνολικά αποφεύγεται η έκλυση στην ατμόσφαιρα 130 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με ισοδύναμη παραγωγή ενέργειας από συμβατικές μονάδες.
• Ετήσιο οικονομικό όφελος για το Δήμο σε χρονικό ορίζοντα 25ετίας. Αναμένεται εξοικονόμηση πόρων άνω των 25.000€/έτος για τουλάχιστον 25 έτη.
• Ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε σχολεία συμβάλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Πρόκειται για τα κάτωθι κτήρια: Δημαρχείο Μαυροδεντρίου, Δημοτικό Σχολείο Κοίλων, 2ο,6ο,7ο,8ο,11ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης, 2ο Λύκειο Κοζάνης, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Κοζάνης, Σχολικό Συγκρότημα Ξηρολίμνης, Γυμνάσιο Λευκοπηγής, Δημαρχείο Κοιλάδας, Γυμνασίο Καπνοχωρίου, Κοινότητα Πετρανών, Σχολικό Συγκρότημα Κρόκου και Δημοτικό Σχολείο Καρυδίτσας.

Σε αυτά προστίθενται το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης και το Δημοτικό Χαραυγής, στα οποία υπάρχει ήδη εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα.

Presentation1 final-2

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση