Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Έτσι γίνεται το παράνομο ψάρεμα στην Κορώνεια

του Νίκου Αβουκάτου

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από κρούσμα παράνομης αλιείας στην πολύπαθη, αν και προστατευόμενη, Κορώνεια, στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φως σήμερα η Greenagenda.gr, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το σχετικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στη λίμνη με τη λαθραλιεία, καθώς Έλληνες και αλλοδαποί αψηφούν την απαγόρευση αλιείας που ισχύει από το 2004, ενώ δεν διστάζουν να κρύβουν καλά τις βάρκες τους μέσα στους πυκνούς καλαμιώνες.

Στις εικόνες που δημοσιεύει σήμερα η Greenagenda.gr διακρίνεται ένας άνδρας, άνω των 55 ετών, να βρίσκεται επάνω σε βάρκα εντός της λίμνης, έχοντας μαζί του όλα τα σύνεργα για τη διενέργεια αλιείας. Ο ίδιος, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη, θα έριχνε λίγο αργότερα δίχτυα σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το μικρό τεχνητό φράγμα. Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν, ωστόσο όταν έφτασε στο σημείο δεν κατάφερε να εντοπίσει τον παράνομο αλιέα. Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, το τελευταίο διάστημα έχει σημάνει συναγερμός, αφού τα κρούσματα λαθραλιείας δείχνουν να πολλαπλασιάζονται. Τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια δειγματοληψιών νερού για φυσικοχημικές μετρήσεις περιμετρικά της λίμνης Κορώνειας, καταγράφηκαν από υπαλλήλους του Φορέα αρκετά περιστατικά με ημεδαπούς και αλλοδαπούς να έχουν στήσει τα καλάμια τους, σε διάφορα σημεία της ακτής. Κι όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η καταλληλότητα της ποιότητας των ψαριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι τα αλιεύματα αυτά καταλήγουν στην αγορά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση