Φύτεψαν 1.200 δένδρα στον δήμο Θερμαϊκού - Τα 200 στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Περισσότερο πράσινο απέκτησε ο δήμος Θερμαϊκού καθώς τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα έλαβαν χώρα δύο σημαντικές δενδροφυτεύσεις από εθελοντές.

Η πρώτη δενδροφύτευση έγινε στις 20 Μαρτίου στο πάρκο Ανδρομέδα στην Περαία, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες της ημέρας. Η δράση είχε συμβολικό χαρακτήρα με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Πιο συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν 200 δέντρα ως φόρος τιμής στους ήρωες της εθνεγερσίας.

Το περασμένο Σάββατο εθελοντές, παρουσία του δημάρχου Θερμαϊκού Γιώργου Τσαμασλή, γέμισαν στην κυριολεξία τις πλαγιές της Αγίας Τριάδας.

Τη δράση οργάνωσε η "Εθελοντική Δράση Θερμαϊκού" με την καθοδήγηση του δασολόγου Βασίλη Αθανασιάδη και τη στήριξη του δήμου Θερμαϊκού.

Παρόντες στη δενδροφύτευση ήταν ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Τριάδας Ηρακλής Μακρής, αρκετά μέλη της Ένωσης Αποστράτων και περισσότεροι από 70 εθελοντές.

Στις δυο δράσεις φυτεύτηκαν συνολικά 1.200 δένδρα, κυπαρίσσια, βελανιδιές, κέλτις, φράξινοι και πικροδάφνες, δένδρα τα οποία διέθεσε η Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Φροντίζουμε το περιβάλλον και το δείχνουμε με πράξεις. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Το οξυγόνο είναι ζωή, είναι ελευθερία, είναι αγάπη για το περιβάλλον, για τον άνθρωπο για τον τόπο μας», τόνισε ο κ. Αθανασιάδης.

Η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με τη φύτευση αλμυρικίων κατά μήκος της παραλίας του δήμου Θερμαϊκού από την Περαία έως την Αγία Τριάδα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση