Φώκια εντοπίστηκε σε παραλία της Λέρου με εκχυμώσεις και σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα (φωτο)

Υποστήριξη και φαρμακευτική αγωγή σε μία νεαρή μεσογειακή φώκια που εντοπίστηκε τα ξημερώματα σήμερα σε παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Λέρο, εμφανώς εξαντλημένη και με πολύ σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα, παρείχαν μέλη του Κτηνιατρικού Κέντρου Λέρου.

Το μέλος του Δικτύου Κτηνιάτρων του ΑΡΙΩΝ Μιχάλης Κοντραφούρης βρίσκεται στη Λέρο και υποστηρίζει τη νεαρή φώκια ιατροφαρμακευτικά σε συντονισμό με τη Mom και την καθηγήτρια Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Αναστασία Κομνηνού.

«Η φώκια μάς επέτρεψε να την προσεγγίσουμε και διαπιστώσαμε ένα πολύ σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα και αρκετές εκχυμώσεις. Χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και οροί. Έδειξε σημάδια βελτίωσης, απομακρύνθηκε από την Αγία Μαρίνα και εμφανίστηκε τώρα σε παραλία στο Παντέλι», αναφέρει το Κτηνιατρικό Κέντρο του νησιού σε ανάρτησή του.

Απευθύνει, μάλιστα, θερμή παράκληση στους πολίτες να μην την πλησιάζουν και να μην την ενοχλούν διότι έχει ανάγκη ανάπαυσης.

Νεότερη ενημέρωση:

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MOm, «στις παραλίες της Λέρου κάνει την εμφάνιση της εδώ και δύο μέρες μία ενήλικη αρσενική μεσογειακή φώκια. Το ζώο φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τα πτερύγια και φαίνεται αρκετά νωχελικό. Ύστερα από εξέταση του κτηνιάτρου και μέλους του ARION, Μιχάλη Κοντραφούρη Κτηνιατρικό Κέντρο Λέρου - Leros Veterinary Centre διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα πιθανότατα προέρχονται από μάχη με κάποιο άλλο αρσενικό. Στο ζώο χορηγήθηκε ορός και αντιβιοτικά για να βοηθηθεί όσο είναι εφικτό. Λόγω του μεγέθους του και της ηλικιακής κλάσης του η μεταφορά του σε κάποιο άλλο μέρος όχι μόνο είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη για τους χειριστές αλλά και για το ίδιο το ζώο και αντενδείκνυται. Θυμόμαστε όλοι πως η μεσογειακή φώκια είναι ένα άγριο ζώο και οι αντιδράσεις του μπορεί να είναι απρόβλεπτες και ίσως και επικίνδυνες για τους ανθρώπους. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΔΕΝ πλησιάζουμε το ζώο, χρειάζεται ξεκούραση και η πολύ κοντινή παρουσία μας και οι φωνές μπορεί να το στρεσάρουν αρκετά. ΔΕΝ το ταΐζουμε, τέτοιου είδους πρακτικές μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν λόγω εξοικείωσης. ΔΕΝ το βρέχουμε, οι φώκιες βγαίνουν να ξεκουραστούν και να μείνουν στεγνές για ώρες. ΔΕΝ του κόβουμε την διέξοδο προς τη θάλασσα ούτε και το οδηγούμε προς τη θάλασσα, εάν θελήσει να φύγει θα το κάνει μόνο του όταν νιώσει έτοιμο».

Πατήστε ΕΔΩ για να μάθετε τι μπορούμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε να κάνουμε σε περίπτωση που δούμε μεσογειακή φώκια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση