Χάθηκε… ο Ωκεανός από τον κυκλώνα Ίρμα, συναγερμός στη Φλόριντα (vid)

Ένα σπάνιο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο προκλήθηκε από τον κυκλώνα Ιρμα. Έκπληκτοι οι κάτοικοι του Λονγκ Άιλαντ στις Νήσους Μπαχάμες δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς στις παραλίες σημειώθηκε αναρρόφηση του θαλασσινού νερού  με αποτέλεσμα να αδειάσει από νερό ο Ωκεανός.

Οι μετεωρολόγοι εξηγούν ότι αυτό προκλήθηκε από τις συνθήκες χαμηλής πίεσης στο κέντρο της καταιγίδας με αποτέλεσμα να προκληθεί αναρρόφηση του νερού προς τα πάνω και μακριά από την παραλία. Ωστόσο καθησυχάζουν ότι δεν θα σημειωθεί τσουνάμι και εκτιμούν ότι το θαλασσινό νερό θα επιστρέψει τις επόμενες ώρες.

Ο κυκλώνας Ίρμα βρίσκεται ανάμεσα στη Κούβα και  τη Φλόριντα. Εκτεταμένες είναι οι υλικές ζημιές στην κεντρική και την ανατολική Κούβα από τους σφοδρούς ανέμους που πνέουν με ταχύτητα υψηλότερη από 200 χιλιόμετρα ανά ώρα.Ο Ίρμα άφησε  πίσω του τουλάχιστον 22 νεκρούς στην Καραϊβική.

Ο κυκλώνας Ίρμα αναμένεται ότι θα αρχίσει να πλήττει τις ακτές της αμερικανικής Πολιτείας στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδα. Ήδη οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης σε 7 εκατομμύρια κατοίκους η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις στην αμερικανική ιστορία.

Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 7 το απόγευμα. Περίπου 220.000 καταναλωτές στην Φλόριντα δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση